توسعه‌معادن‌وفلزات‌
نظر شما راجع به این نماد چیست؟
نظرات معتبر: 0
ضریب توجه:
رصدکنندگان:
10767
تحلیل
تحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزات
نوع : بنیادی
  |  
سیگنال : صعودی
: طبق پرتفو منتهی به دوره 99/04/31 استخراج کانه های فلزی با 65 درصد و فلزات اساسی با 22 درصد بیشترین سهم را در پرتفو شرکت دارند . قابل ذکر است حدود 76 درصد پرتفو را شرکتهای بورسی وما بقی را غیر بورسی تشکیل داده است .

بسم الله الرحمن الرحیم

  • مقدمه

طبق پرتفو منتهی به دوره 99/04/31 استخراج کانه های فلزی با 65 درصد و فلزات اساسی با 22 درصد بیشترین سهم را در پرتفو شرکت دارند . قابل ذکر است حدود 76 درصد پرتفو را شرکتهای بورسی وما بقی را غیر بورسی تشکیل داده است .

 

  • تاریخچه شرکت

شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (سهامی عام ) درتاریخ 5 اسفند ماه 1374تحت شماره 119869 دراداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسیده است .در حال حاضر شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات جزءواحدهای تجاری فرعی موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد می باشد .شرکت در اردیبهشت ماه 1377در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است .مرکز اصلی شرکت در تهران –بزرگراه آفریقا –بلوار اسفندیار –پلاک 3 واقع است.

  • موضوع فعالیت اصلی شرکت به شرح زیر میباشد:

موضوع و هدف فعالیت شرکت اصلی طبق ماده 2 اساسنامه عبارتست از :تاسیس، خرید، مشارکت در تامین منایع مالی وسرمایه گذاری در انواع شرکتها، موسسات و واحدهای صنعتی ومعدنی ،ساختمانی کشاورزی خدماتی و انجام فعالیت های مالی و اعتباری در داخل کشورو همچنین انجام کلیه خدمات مشاوره ایدر زمینه های تولید، سرمایه گذاری، توسعه وتکمیل، برنامه ریزی و بودجه بندی، تامین منابع مالی، بازاریابی و طراحی سیستمهای مدیریتی، سرمایه گذاری در خارج از کشور به صورت مشارکتی و قبول واعطای نمایندگی و انجام کلیه عملیات دیگری که بطور مستقیم و غیرمستقیم برای تحقق اهداف مزبور لازم می باشد.

  •  سهامداران شرکت

 تحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزاتتحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزات

با عنایت به مجوز افزایش سرمایه مورخ 98/12/06 و بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ98/12/20 ، افزایش سرمایه شركت از مبلغ40.300.000میلیون ریال به مبلغ 54.900.000میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ 11.941.436 میلیون ریال ، از محل سود انباشته مبلغ 2.658.564 میلیون ریال )،در جریان می باشد و قابل ذکر است هنوز به ثبت نرسیده است .

  

  • تفکیک سرمایه گذاری پرتفوی بورسی

  تحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزات

  • تفکیک سرمایه گذاری پرتفوی غیر بورسی

 تحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزات

  • توليد و توسعه پويا انرژي نگين سبز خاورميانه(معدني دفينه ثمين پويا):

این شرکت در تاریخ 29/ ۰۱ /91 با سرمایه ۵۰۰ میلیون ریال با نام معدنی دفينه ثمین پویا تاسیس شد. سال مالی شرکت 29 / 12 می باشد. شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با هدف گسترش سرمایه گذاریهای خود در مناطق مختلف در سطح بین الملل از جمله آفریقا مبادرت به تاسیس این شرکت نمود. نام و موضوع فعالیت شرکت در مجموع عمومی فوق العاده مورخ 16/ ۲ / 9۶ تغییر یافت. موضوع فعالیت شرکت از اکتشاف، استخراج و بهره برداری و تغليظ : تولید کنسانتره و توزیع و فروش محصولات تولیدی به سرمایه گذاری و اجرای پروژه ها در زمینه انرژی الکتریکی شامل احداث و بهره برداری و تعمیرات و نگهداری انواع نیروگاه های تولید برق شامل آبی، گازی، بخاری، انرژی های تجدید پذیر (خورشیدی، بادی)، احداث خطوط انتقال و پست های فشار قوی و نگهداری و بهره برداری از آنها و ... تغییر یافت. 100 درصد این شرکت متعلق به سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات میباشد. به موجب صورتجلسه مورخ 03/ ۱۰ / 96 فی مابین مدیران عامل شرکت های مدیریت سرمایه گذاری امید، سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، معدنی و صنعتی گل گهر و مدیریت انرژی امید تابان هور، ۱۰۰ درصد کلیه سهام این شرکت عينة برابر با سهامداران شرکت گهر انرژی سیرجان گردید و مقرر شد تفکیک و کنترل و راهبری دو نیروگاه سمنان و کاظمی سیرجان که پیش تر در کنترل شرکت گهر انرژی سیرجان بود، بطوری صورت پذیرد که کلیه دارایی های فیزیکی و مدیریت نیروگاه سمنان به شرکت پویا انرژی تحویل داده شود. تاریخچه خرید نیروگاه های سمنان و شاهرود در بخش بعد آورده می شود. بدین ترتیب کلیه حسابهای مرتبط با نیروگاه سمنان طی ترازنامه ای آزمایشی که مورد تایید نمایندگان شرکت پویا انرژی و گهر انرژی بود، به ارزش دفتری به شرکت پویا انرژی سبز خاورمیانه انتقال داده شد. بدین ترتیب پویا انرژی به عنوان مالک نیروگاه سمنان به وزارت نیرو معرفی شده و صورتحسابهای فروش برق از تاریخ 03/ ۱۰ / 96 موقتا به نام گهر انرژی سیرجان صادر و کلیه وجوه دریافتی عینا و بدون فوت وقت به حساب پویا انرژی واریز شود، بدیهی است بخشی که درحساب گهر انرژی و وزارت نیرو باقی می ماند متعلق به پویا انرژی بوده که عندالاقتضاء برای تهاتر با آخرین قسط نیروگاه سمنان استفاده خواهد شد.

 خرید نیروگاه ۳۲4 مگاواتی سمنان از سازمان خصوصی سازی و طرح توسعه آن:

این نیروگاه در فاصله ۱۰ کیلومتری شهر سمنان در جاده سمنان - دامغان احداث وطرح اولیه آن مشتمل بر 4واحد گازی می باشد که 2 واحد آن به ظرفیت 324 مگاوات نصب و به بهره برداری رسیده و برای ۲ واحد دیگر نیز بخش BOP بطور کامل اجرا گردیده است. ۲ واحد گازی این نیروگاه در سال ۹۰ از سازمان خصوصی سازی به ارزش 2.325 میلیارد ریال خریداری شده که ۲۰٪ کل ارزش خرید به مبلغ 465 میلیارد ریال به صورت نقد پرداخت و ۸۰٪ مابقی با سود فروش اقساطی سالانه 12% برای مدت ۶ سال (۱۲ قسط ماهه به مبلغ هر قسط 215.450 میلیون ریال) از محل در آمد و آورده سهامداران تسویه گردید و اقساط به اتمام رسید و در سال ۹۶ با پرداخت مبلغ ۶۲۹ میلیون ریال توسط شرکت پویا انرژی تمام تعهدات مالی مترتب به سازمان خصوصی سازی تسویه و مجوز انتقال مالکیت داده شد. از بدو خرید نیروگاه سمنان (بهمن ۹۰) تا کنون، انرژی تولیدی این نیروگاه به وزارت نیرو(شرکت سهامی مدیریت شبکه برق ایران و بورس انرژی به فروش رسیده است . این نیروگاه ۹۱ پرسنل دارد و بهره برداری نیروگاه از24مرداد ۹۷ توسط شرکت مدیریت بهره برداری و تولید انرژی ساسان انجام شده است.

خرید شرکت تولید نیروی برق شاهرود از سازمان خصوصی سازی:

پس از خرید نیروگاه سمنان، مدیریت شرکت در راستای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز سهامدار عمده و بهبود راندمان عملکرد و بهره برداری از نیروگاه ها نسبت به خرید شرکت تولید نیروی برق شاهرود مالک نیروگاه324 مگاواتی شاهرود از سازمان خصوصی سازی (در سال ۹۶) اقدام نمود. قرارداد خرید توسط سازمان خصوصی سازی در تاریخ 26/ ۶ /97 به این شرکت ابلاغ گردید و فرایند تحویل و تحول در 03/ ۷ / 97 به اتمام رسید و نیروگاه توسط شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به این شرکت تحویل داده شد، نیروگاه شاهرود به ظرفیت ۳۲4 مگاوات مشتمل بر ۲ واحد گازی می باشد. كل ثمن معامله به مبلغ 7.226میلیارد ریال می باشد که شامل ۱۵٪ پیش پرداخت به مبلغ ۷4۲ میلیارد ریال و ۸۵٪ بخش غیرنقدی به مبلغ 4.203 میلیون ریال و سود مربوط به بخش غیرنقدی با نرخ ۱۰ درصد به میزان 2.311 میلیارد ریال طی ۸ سال در ۱۶ قسط هر شش ماه و به صورت پلکانی می باشد. شروع اقساط از 2۷/ ۶ /9۷ بوده و تا کنون دو قسط از محل مطالبات نیروگاه های سمنان و شاهرود تهاتر شده است. این نیروگاه ۱۱۲ نفر پرسنل دارد و بهره برداری نیروگاه توسط شرکت تابیران انجام شده است.

پروژه های جاری شرکت

احداث بلوک دوم نیروگاه سمنان: مذاکرات قراردادی با مپنا شروع شده است که در صورت توافق در نرخ و میزانفاینانس توسط شرکت مپنا ظرف دو ماه آینده قرار داد منعقد شده و کلنگ احداث به زمین زده می شود

احداث نیروگاه ۳۷ مگاواتی بازیافت حرارتی کک طبس: مطالعات اقتصادی صورت پذیرفته و پیمانکار انتخاب شده وبه تصویب هیئت مدیره رسیده است. پروژه به صورت EPCF اجرا خواهد شد. فرایند صدور پروانه احداث درمراحل پایانی صدور مجوز احداث می باشد.

 احداث بخش بخار نیروگاههای سمنان و شاهرود: در حال انعقاد قرارداد بیع متقابل می باشد، چراکه در صورت عدم انعقاد قرارداد بیع متقابل با وزارت نیرو در شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد. پس از انعقاد قرارداد نسبت به تامین مالی از محل آورده سهامداران و سایر منابع اقدام خواهد شد. ضمنا وزارت نیرو در این خصوص متعهد به معرفی این شرکت به صندوق توسعه ملی شده است.

  

  • صنايع آهن و فولاد سرمد ابر کوه:

این شرکت در اسفندماه ۱۳۹۱؛ به منظور هم راستایی با سند برنامه چهارم توسعه صنعت فولاد و پیشبرد و گسترش معادن و صنایع معدنی کشور و با هدف ایجاد و افزایش کارخانجات آهن و فولاد و توسعه صنایع مرتبط در اداره ثبت شرکتهای تهران به ثبت رسید و فاز دوم آن در مرحله قبل از بهره برداری می باشد. سرمایه ثبت شده شرکت برابر 5.500 میلیارد ریال منقسم به ۵۵۰ میلیون سهم ده هزار ریالی است. شرکتهای چادرملو و توسعه معادن و فلزات با مالکیت به ترتیب ۶۵٪ و ۳۵٪، سهامداران اصلی شرکت میباشند. تعداد پرسنل فعال در این شرکت ۲۹۲ نفر(سال قبل ۲۱۵ نفر) بوده است که از این تعداد ۲۵4 نفر کارکنان بهره بردار می باشند. فعالیت اصلی شرکت بر محور دو پروژه به عنوان طرحهای توسعه ایی تمرکز دارد که عبارت است از :

پروژه تولید میلگرد آجدار و ساده با ظرفیت اسمی 450 هزارتن و احداث یک واحد فولادسازی به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن وسایر پروژه های مشترک زیربنایی از فعالیتهای اصلی شرکت می باشد. محل اجرای طرح با توجه به بررسیهای همه جانبه و مختلف از جمله دسترسی سریع به مواد اولیه در ۱۵ کیلومتری جاده ابرکوه یزد انتخاب شده است. واحد نورد شرکت شامل احداث سالن تولید، ساخت کوره و نصب ماشین آلات در حال بهره برداری از مهرماه ۱۳۹۵ می باشد. طبق آخرین برآوردها در دیماه ۹۷، مبلغ برآوردی پروژه نورد 14.019 میلیارد ریال دیده شده است که 1.991 میلیارد ریال آن تاکنون جزء مخارج انجام شده می باشد. شرکت در سال مالی ۹۷ با خرید بیش از ۹٫۱۶۹ میلیارد ریال شمش شامل ۲۹۶ هزار تن شمش با نرخ 30.937 ریال / کیلو به تولید بیش از ۲۸۵ هزار تن انواع میلگرد آجدار و فروش آن به نرخ ۳۱٫۸۶۲ ریال / کیلو مبادرت نمودهاست. عمليات شركت با فروش بمبلغ 9.111 ميليارد ريال پس از كسر هزينه ها به زيان 276ميليارد ريالي منتج شده است برآورد تامين مالي پروژه فولادسازي در جدول ذيل پيش بيني شده است.آخرين بروزرساني ديماه 97

تحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزات

با توجه به تصمیمات مدیریت نحوه تامین منابع مالی پروژه فولاد سازی، مبلغ ۳٫۰۰۰ میلیارد ریال از محل افزایش سرمایه شرکت بنا به درخواست هیئت مدیره و مصوبه مجمع مورخ 16/ ۵ /95 که طی ۵ سال مورد تصویب قرار گرفته و تا تاریخ ترازنامه 1.000 میلیارد آن به ثبت رسیده است، مبلغ 40 میلیون یورو از محل درخواست اخذ تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی که در مرحله پیگیری و اخذ مجوزات لازم می باشد، جهت تامین الباقی وجوه مورد نیاز مدیریت شرکت در حال بررسی طرق مختلفی در این خصوص از جمله اخذ تسهیلات از بانک های خارجی (به صورت فاینانس) و سایر منابع می باشد. طبق برنامه کلی فولادسازی می بایست در پایان سال ۹۷ حدود ۳۵ درصد از برنامه محقق می شد. ضمنا نرخ ارز یورو قابل استفاده جهت باقیمانده مخارج طرح فولاد سازی و باقیمانده مخارج 104.729 ریال (نرخ نيما) می باشد. برنامه ریزی و تلاش جهت رسیدن میزان تولید محصولات به 460 هزار تن و عبور از ظرفیت اسمی (4۵۰ هزار تن در سال) کارخانه، کاهش هزینه های تولید از طریق خریدهای اقتصادی از تامین کنندگان اصلی، افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها در قسمت های مختلف از جمله بهبود مصرف آب، برق و گاز، تکمیل و راه اندازی پروژه های تصفیه فاضلاب صنعتی و بهداشتی، پیش بینی بازارهای خارجی جهت فروش محصولات به سبب جستجوی بازارهای باثبات، حفظ نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده و استفاده از نیروهای موجود و ارتقای دانش فنی و حرفه ای کارکنان، عرضه محصولات شرکت در بورس کالای ایران، ارتقای جایگاه محصولات شرکت و افزایش سهم بازار با  توجه به تولید محصولات متنوع و مطلوب بازار با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، برنامه ریزی برای صادرات محصولات می باشد.

 

  • توسعه آهن و فولاد گل گهر:

براساس تفاهم نامه منعقده بین شرکت مدیریت سرمایه گذاری امید و شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، مشارکت در احداث کارخانه احیاء مستقیم و فولادسازی برای تولید حدود ۳ میلیون تن آهن اسفنجی و شمش مقاطع از طریق تاسیس شرکت سهامی در مجاورت مجتمع سنگ آهن گل گهر در دو فاز به اجرا گزارده شود. در فاز اول احداث یک واحد مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت 1/5میلیون تن و ۲ قوس الکتریکی به ظرفیت ۲ میلیون تن به صورت اسلب نازک و یک خط نورد ورق گرم و در فاز دوم احداث یک واحد مگامدول آهن اسفنجی 1/5 میلیون تن و ۱ کوره قوس الکتریکی به ظرفیت ۱ میلیون تن برای تولید انواع شمش های فولادی، بر همین اساس شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۱ در اداره ثبت شرکتهای شهرستان سیرجان به ثبت رسید. سرمایه اولیه شرکت مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد ریال بود؛ که در حال حاضر به مبلغ 1200 میلیارد ریال می باشد. علاوه برجواز تاسيس؛ درتاريخ مرداد ماه 1392 توليدشمش اسلب فولاد به ظرفيت سالانه1/6ميليون تن ازسوي وزارت صنعت به نام شركت صادر گرديد. كارخانه فولادسازي براي توليد 3 ميليون تن ورق ازجمله طرح های توسعه شرکت می باشد.

 

  • گهر انرژي سيرجان

با توجه به تولید ۶4 هزار مگاوات برق در کشور و برنامه ریزی برای افزایش ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت دیگر و اینکه دولت متعهد به احداث تنها ۲۰٪ ظرفیت موجود می باشد و مابقی می بایست توسط بخش خصوصی تامین و ایجاد گردد، همچنین با توجه به نیازهای ضروری تامین زیرساختهای انرژی در منطقه گل گهر و به منظور بهره مندی از مزایای تامین مالی و اخذ تسهیلات ارزی و ریالی از صندوق توسعه ملی و نهادهای مسئول و متولی؛ شرکت گہر انرژی سیرجان در تاریخ 10/ ۰۵ / 88تاسیس و تحت شماره ۲۶۱۶ در دفتر ثبت شرکتهای سیرجان به ثبت رسیده و از بدو شروع فعالیت کلیه تلاشهای هیات مدیره و کارکنان شرکت معطوف به ماموریتهای محوله گردیده است. لازم به ذکر است که بر اساس صورتجلسه مورخ ۲۳ دیماه ۱۳۹۶، نیروگاه شهید باکری سمنان به شرکت پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه به ارزش دفتری انتقال یافته است. گرانرژی سیرجان در حال حاضر تنها دارای مالکیت نیروگاه تهران سیرجان می باشد که پروانه بهره برداری این نیروگاه با حداکثر ظرفیت نامی ۵۰۰ مگاوات در مورخ ۸ شهریور ماه ۱۳۹۶ توسط وزارت نیرو صادر گردیده است و در حال حاضر این شرکت جزء واحدهای فرعی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر محسوب می شود.

احداث نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی شهید کاظمی سیرجان:

این نیروگاه مشتمل بر دو بلوک ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی مشتمل بر 4 واحد گازی ۱۶۶ مگاواتی و دو واحد بخار ۱۶۰  مگاواتی به مبلغ قرارداد ۵۲۲ میلیون یورو به موجب قراردادهای میان شرکت گیر انرژی با گروه مپنا در موارد زیر بوده است که بخش عمده ای از نیاز ۱4۳۳ مگاوات ساعت برق مورد نیاز گل گهر را تامین خواهد کرد. در حال حاضر یک بلوک این نیروگاه به بهره برداری رسیده است .

 

  • سرمایه گذاری در زمین:

 در سال 92 تعداد 8 قطعه زمين واقع در شهرستان كرج ، اتوبان كرج – قزوين ، ميدان استاندارد ، محله شيخ آباد معروف به اراضي ذوب آهن جمعاً به متراژ 236.701 مترمربع از موسسه صندوق بازنشستگي كاركنان فوالد به قيمت كارشناسي خريداري گرديده است كه اقدامات الزم در جهت تغيير كاربري اراضي فوق از طرف شركت در حال پيگيري مي باشد و پس از تغيير كاربري اراضي فوق در رابطه با اقدامات بعدي آن تصميم گيري خواهد شد

 

  • ارزش روز خالص دارایی هر سهم شرکت

 تحلیل بنیادی توسعه‌معادن‌وفلزات

  • نتیجه گیری:

       ارزش روز خالص دارایی ها به تاریخ 99/05/19 محاسبه شده است . در رابطه با شرکت های غیر بورسی نیروگاههای شرکت با دلار 20.000 تومان ارزشگذاری شده اند وبرای شرکت آهن و فولاد گل گهر با در نظر گرفتن پی بر ای 10 ارزشگذاری شده است .با توجه به نرخ های این تاریخ NAVشرکت حدود 28.000 ریال محاسبه شده است .در حال حاضر قیمت سهم حدود70 درصد NAVمعامله می شود.

 

*پیش بینی فوق صرفا نظر کارشناس تحلیل می باشد و کارگزاری هیچ مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت *

تحلیلگر سمانه دهقان

برچسب‌ها:
1399/05/19
508
1
0
10
1 نظر قبلی
شماره موبایل فعال نیست
برای انجام این عملیات، تکمیل پروفایل و فعال نمودن شماره‌ی همراه ضروری می‌باشد.
تکمیل پروفایل
علت امتیاز منفی

256 / 256
×
بلی
خیر

سهام

صنعت

بازار

کاربران

سایر موضوعات