بین‌ المللی‌ محصولات‌ پارس‌
نظر شما راجع به این نماد چیست؟
نظرات معتبر: 0
ضریب توجه:
رصدکنندگان:
3479
تحلیل
تحلیل بنیادی شپارس
نوع : بنیادی
  |  
سیگنال : بدون تغییر
: شرکت بین المللی محصولات پارس در سال 1342 با نام شرکت سهامی پراکتر اند گمبل (P&G)، به عنوان اولین واحد تولید کننده پودر شوینده دستی با نام تجاری (تاید) تاسیس و از سال 1344 با ظرفیت تولید 000 5 تن در سال آغاز به بهره برداری نمود.

 تحلیل بنیادی شپارس

( شپارس)

معرفی

شرکت بین المللی محصولات پارس در سال 1342 با نام شرکت سهامی پراکتر اند گمبل (P&G)، به عنوان اولین واحد تولید کننده پودر شوینده دستی با نام تجاری (تاید) تاسیس و از سال 1344 با ظرفیت تولید 000 5 تن در سال آغاز به بهره برداری نمود. شرکت P&G با اتکا بر دانش و تجربه خود در تولید و فروش، به گونه ای برند تاید را در میان مردم ایران معرفی کرد، که بسیاری از مردم همچنان پودر لباسشویی را با نام تاید می شناسند. بعد از انقلاب اسلامی بدلیل قطع رابطه با آمریکا خرید سهام شرکت توسط سازمان صنایع ملی ایران به جهت عدم پرداخت حق استفاده از لیسانس نام تجاری تاید، تولید پودر شوینده با برند تاید متوقف و پودر تولیدی با نام تجاری رخت به بازار عرضه شد. در سال 1380 این شرکت اولین گروه از محصولات جدید خود را با کیفیت برتر با نام تجاری (بانو) شامل پودرهای دستی،ماشینی و مایع ظرفشویی آغاز کرد.

 

موقعیت جغرافیایی

تحلیل بنیادی شپارس

سهامداران

تحلیل بنیادی شپارس

شرکت سرمایه‌گذاری سپهر سهامدار عمده شرکت می‌باشد.

 

تغییرات سرمایه

تحلیل بنیادی شپارس

سرمایه شرکت طی آخرین تغییرات در سال 96 به 51.5 میلیارد تومان افزایش یافته است.

 

بررسی وضعیت فروش

مقدار فروش

تحلیل بنیادی شپارس

نمودار فوق، روند مجموع مقدار فروش شرکت در سال 94 تا 98 را نشان میدهد.

متوسط نرخ فروش

تحلیل بنیادی شپارس

در نمودار فوق، روند متوسط نرخ فروش محصولات نشان داده شده است. تاثیر تغییرات در نرخ و مقدار فروش شرکت را به طور همزمان در نمودار مبلغ فروش که در ادامه آورده شده است، دید.

 

مبلغ فروش

تحلیل بنیادی شپارس

فروش شرکت تحت تاثیر افزایش نرخ، روند افزایشی داشته و از حدود 86 میلیارد تومان در سال 94 به 340 میلیارد تومان در سال 98 افزایش یافته است. شرکت در حال حاضر 8 درصد از بازار فروش داخلی را در اختیار دارد.

سودآوری

تحلیل بنیادی شپارس

در نمودار فوق روند سود ناخالص و سود خالص نشان داده شده است. همانطور که مشاهده میشود، سود ناخالص روند افرایشی داشته ولی شرکت در سال‌های 94 و 95 وارد محدوده زیان شده است این موضوع را باید در هزینه‌های شرکت جستجو کنیم.

 

روند حاشیه سود

تحلیل بنیادی شپارس

حاشیه سود نیز روندی مشابه سودآوری را نشان میدهد. با توجه به هزینه‌های شرکت حاشیه سود ناخالص 18 درصدی شرکت را از زیان خارج کرده است.

هزینه عمومی، اداری و فروش

تحلیل بنیادی شپارس

نمودار فوق نسبت این هزینه به فروش شرکت را نشان می‌دهد، هزینه اداری و فروش سهم قابل توجه و تاثیرگذاری در شرکت دارد به طوری شرکت در سال 98 به اندازه حدود 8 درصد از فروش خود را صرف این هزینه کرده است. عمده این هزینه مربوط به تبلیغات میباشد.

با توجه به پایین بودن حاشیه سود، مدیریت و کاهش این هزینه می‌تواند تغییرات قابل توجهی بر سوداوری شرکت اعمال کند. نسبت این هزینه در سه ماهه سال منتهی به شهریور 99 به 6 درصد کاهش یافته است اما با توجه به فصلی بودن گزارش باید منتظر تغییرات این نسبت در فصل های بعدی نیز بود.

 

هزینه مالی

تحلیل بنیادی شپارس

همانطور که در نمودار فوق نیز به وضوح مشاهده می‌شود، هزینه مالی شرکت نیز در سال‌های گذشته عدد تاثیرگذار و قابل توجهی بوده که یحتمل شرکت ناچار به تحمل آن بوده است ولی با بهبود وضعیت فروش این هزینه کاهش یافته و به حدود 3 درصد در سال 98 رسیده است تاثیر این کاهش را در روند سودآوری شرکت به خوبی می‌توان مشاهده کرد.

 

بهای تمام شده

تحلیل بنیادی شپارس

همانطور که در نمودار مشخص است، عمده بهای تمام شده مربوط به مواد مستقیم می‌باشد.

بررسی عملکرد شرکت در سال مالی جاری

مقدار فروش ماهانه

تحلیل بنیادی شپارس

نمودار فوق، مقدار فروش ماهانه شرکت در سال گذشته و در 5 ماهه سال جاری را نشان میدهد. عملکرد مقداری شرکت در 5 ماهه سال جاری کاهش 9 درصدی نسبت به دوره مشابه را نشان میدهد.

 

مبلغ فروش ماهانه

تحلیل بنیادی شپارس

شرکت در 5 ماهه سال جاری به  فروش حدود 150 میلیارد تومانی دست یافته است که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته افزایش 11 درصدی را نشان میدهد.

 

متوسط نرخ فروش ماهانه

تحلیل بنیادی شپارس

نمودار فوق متوسط نرخ فروش ماهانه شرکت را نشان میدهد با توجه به اینکه متوسط نرخ کل محصولات را نشان میدهد، قسمتی از این نرخ با تغییر در ترکیب فروش تغییر میکند.

 

سود کارشناسی

مفروضات سود کارشناسی سال مالی منتهی به شهریور 99

مقدار فروش مشابه سال 98 در نظر گرفته شده است

نرخ فروش برای 7 ماهه باقیمانده سال مالی بر اساس نرخ فروش در بهمن ماه و افزایش 20 درصدی در نظر گرفته شده است.

مقدار مصرف مواد بر اساس ضرایب سال 98 و فرض عدم تغییر با اهمیت در ترکیب فروش در نظر گرفته شده است. نرخ مواد نیز مشابه نرخ های سه ماهه اول و با فرض افزایش 20 درصدی در نظر گرفته شده است.

 

 تحلیل بنیادی شپارس

در جدول فوق، بر اساس مفروضات ذکر شده سود هر سهم برای سال مالی منتهی به شهریور 99 برآورد شده است. در ادامه جدول تحلیل حساسیت سود هر سهم در ازای تغییر در نرخ فروش و نرخ مواد آورد شده است.

 

جدول تحلیل حساسیت

تحلیل بنیادی شپارس

تحلیل حساسیت فوق بر مبنای مفروضات سود کارشناسی 99 و در ازای درصد تغییر در نرخ فروش محصولات نسبت به آخرین نرخ‌های فروش و درصد تغییر در نرخ مواد نسبت به سه ماهه اول می‌باشد.

  • لازم به ذکر است، احتمال انحراف در این داده ها وجود دارد و نباید به عنوان معیار محاسبات کارشناسی قرار گیرد. بلکه تنها در چارچوب مفروضات بیان شده قابل استفاده است. 

تاریخ تحلیل : 9 فروردین 1399

تحلیلگر : مجید فرزانه

برچسب‌ها:
فایل‌های پیوست: فایل تحلیلی شپارس
1399/01/09
506
0
0
13
0 نظر قبلی
..
از ارائه تحلیل خوب شما سپاسگزارم  در تحلیل حساسیت نرخ های فروش چنین به نظر میرسد که اماده انفجار است ولی تاثیر ان بر سود اوری مشخص نیست به هر صورت از تحلیل خوب شما بار دیگر تشکر می شود
1399/01/11 از خراسان رضوی
0
2
..
از تحلیل زیبا و اطلاعات کاملی که در اختیار گذاشتید سپاسگذارم.
1399/03/06 از فارس
0
1
شماره موبایل فعال نیست
برای انجام این عملیات، تکمیل پروفایل و فعال نمودن شماره‌ی همراه ضروری می‌باشد.
تکمیل پروفایل
علت امتیاز منفی

256 / 256
×
بلی
خیر

سهام

صنعت

بازار

کاربران

سایر موضوعات