کارت اعتباری ایران کیش
نظر شما راجع به این نماد چیست؟
نظرات معتبر: 0
ضریب توجه:
رصدکنندگان:
3397
تحلیل
بررسی اجمالی شرکت‌های psp
نوع : بنیادی
  |  
سیگنال : صعودی
: در گزارش زیر بررسی اجمالی از درآمد و سودآوری شرکت های پرداخت الکترونیک حاضر در بورس انجام داده‌ایم. علی‌رغم پیشتازی شرکت آسان پرداخت پرشین در اپلیکشین موبایلی و به تبع داشتن بیشترین سهم تراکنش‌های موبایلی، گزارش های شاپرک و نحوه فعالیت شرکت ها نشان دهنده این است که در آینده شاهد رقابت خیلی نزدیک بین شرکت ها و رفع انحصار هستیم.
علت تحلیل: مقایسه شرکت های پرداخت الکترونیک در 9 ماه ابتدایی سال 1396
نتیجه‌گیری: با توجه به روند مثبت فعالیت شرکت های پرداخت، سود آوری بیشتری را برای شرکت های این گروه متصوریم.

9ماه از سال مالی شرکت‌های پرداخت الکترونیک گذشته است و در انتظار گزارشات9 ماهه شرکت و نیز بودجه بر اساس فعالیت 9ماهه شرکت‌ها هستیم. بنابراین مقایسه ای از عملکرد 9 ماهه این شرکت‌ها انجام داده‌ایم. 

در ابتدا لازم است به نکات زیر توجه شود:

  1. از 12 شرکت psp موجود در صنعت پرداخت الکترونیک، شرکت‌های به‌پرداخت‌ملت، تجارت‌الکترونیک پارسیان‌، کارت اعتباری ایران کیش و آسان‌پرداخت پرشین در بورس در حال معامله هستند. شرکت پرداخت‌الکترونیک سامان درج نماد شده و در انتظار معارفه و سپس عرضه می‌باشد. فن‌آواکارت نیز که عضو هلدینگ فن‌آوا است فقط درج نماد شده است و در قالب هلدینگ مذکور معامله می‌شود. بنابراین مقایسه بین 4 شرکت ابتدایی صورت می‌پذیرد.
  2. به لحاظ درآمد عملیاتی تمرکز شرکت آسان‌پرداخت پرشین برروی درآمد حاصل از فروش شارژ است. کارت اعتباری ایران کیش محل اصلی درآمدش ازدستگاه‌های کارتخوان است. این شرکت درآمد از محل فروش شارژ را به عنوان سایر درآمد عملیاتی در نظر گرفته است که نسبت به دیگر رقبا، مبلغ درآمد از این ناحیه بسیار پایین است. تجارت الکترونیک پارسیان اما با این‌که در حوزه فروش کارت‌های الکترونیکی فعال است، عمده درآمدش از محل فروش شارژ و کارمزد شاپرک و نیز پایانه های فروشگاهی است. به پرداخت ملت نیز از دو محل کارمزد تراکنش ها و خدمات شارژ کسب درآمد می نماید.
  3. شرکت آسان‌پرداخت از سال 1395 به دلیل مستقر شدن در پارک فناوری، از پرداخت مالیات معاف است. شرکت به‌پرداخت ملت نیز در انتظار صدور مجوز معافیت مالیاتی به دلیل ثبت دانش بنیان، می‌باشد. کارت اعتباری ایران کیش نیز که در منطقه آزادکیش به ثبت رسیده است از معافیت مالیاتی مربوطه استفاده می‌نماید. این شرکت نیز در سال جاری به عنوان شرکت دانش بنیان ثبت شده است و در انتظار صدور مجوز استفاده از معافیت مالیاتی می‎‌باشد.
  4. هزینه مالی رتاپ صفر است. هزینه مالی پرداخت به دلیل خرید پایانه فروش از بانک ملت می باشد که در قبال آن از بانک ملت تسهیلات دریافت نموده است. تقریبا آپ و رکیش هزینه مالی مشابه دارند هرچند هزینه مالی رکیش اندکی بیشتر است.
  5. بیشترین بهای تمام شده آپ و رتاپ و پرداخت  مربوط به پین می باشد. استهلاک بیشترین درصد از بهای تمام شده رکیش را دارد.

مقایسه درآمد کارمزد شاپرک و پشتیبانی پایانه‌ها

با توجه به این که کسب درآمد از کارمزدشاپرک و پشتیبانی پایانه‌ها از محل‌های اصلی درآمد عملیاتی شرکت‌های psp است، بنابراین در جدول زیر روند 5 ساله این درآمدها بین 4 شرکت مذکور مقایسه شده است. بیشترین درآمد کارمزد مربوط به شرکت به پرداخت ملت و بیشترین درآمد از محل پشتیبانی پایانه ها مربوط به شرکت آسان پرداخت پرشین می باشد.

این درحالی است که بین هر 4 شرکت در توسعه اپلیکیش  رقابت شدیدی وجود دارد که این رقابت بین رتاپ و آپ بیشتر مشهود است. علت این رقابت کسب سهم بیشتر از ناحیه تراکنش‌های موبایلی است. به دلیل اینکه پرداخت‌های خرد بیشترین کارمزد را نصیب شرکت می‌نماید.

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

 بررسی حاشیه سود 

در این بخش روند 5 ساله حاشیه سودخالص - حاشیه سودناخالص و حاشیه سود عملیاتی 4 شرکت فوق بررسی شده است. طبق روند5 ساله بهترین حاشیه سودناخالص مربوط به شرکت ایران کیش- بهترین حاشیه سود عملیاتی مربوط به شرکت ایران کیش و به پرداخت ملت و بهترین حاشیه سود خالص مربوط به به‌پرداخت و ایران کیش می‌باشد.

 بررسی اجمالی شرکت‌های psp

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

سود و زیان

در این بخش  اقلام مهم صورت سود و زیان شرکت ها براساس اولین پیش‌بینی و بودجه 6 ماهه و نیز سود برآوردی برای سال 1396 مقایسه شده است. سود برآوردی کارشناس بر اساس عملکرد 9 ماهه شرکت و نیز گزارش های شاپرک محاسبه شده است.

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

بررسی اجمالی شرکت‌های psp

 

نکته آخر

بررسی صورت‌های مالی 4 شرکت فوق نشان دهنده رشد سودآوری در سال‌های آتی می باشد که از دو شرکت رتاپ و رکیش بیشترین انتظار سودآوری را داریم. البته بحث تعیین نرخ کارمزدها هنوز موضوعی است که درآمد حاصل از کارمزد شاپرک را مورد تهدید قرار می دهد. اما به نظر نگارنده این موضوع هزینه ای بر شرکت‌های پرداخت الکترونیک اضافه نمی‌کند و هدف نهایی کم کردن هزینه از روی بانک‌های پذیرنده است.البته همگام بودن با فناوری روز دنیا نیز موضوع دیگری است که اگر هر کدام از شرکت های در این خصوص غفلت نماید سریع میدان را برای پیشتازان خالی کرده‌اند.

در گزارش بعدی برآورد سود سال 1397 هر کدام از شرکت‌ها را به  تفکیک در گزارش‌های جداگانه بررسی می نمایم.

لازم به ذکر است که سهم شرکت های فوق در تراکنش‌ها با توجه به گزارش های شاپرک در لینک‌های زیر موجود است.

https://www.nahayatnegar.com/analysis/70878 و https://www.nahayatnegar.com/analysis/70884

معصومه عیدانی

برچسب‌ها:
1396/10/16
609
0
0
13
6 نظر قبلی
شماره موبایل فعال نیست
برای انجام این عملیات، تکمیل پروفایل و فعال نمودن شماره‌ی همراه ضروری می‌باشد.
تکمیل پروفایل
علت امتیاز منفی

256 / 256
×
بلی
خیر

سهام

صنعت

بازار

کاربران

سایر موضوعات